SAĞLıK Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 12:55

TÜM YOLLAR HASTANELİK!

TÜM YOLLAR HASTANELİK!
Erzurum Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi de ulaşım seferberliği başlattı.
Erzurum'da öyle bir karar alındı ki! Erzurum'da artık bütün yollar oraya çıkacak!Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın, hasteneye ulaşımın çok yönlü olarak sağlanabilmesi noktasında Erzurum’daki ulaşım planlarını gözden geçirdiği ve buna göre bir düzenleme yapılmasını istediği öğrenildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin de, neredeyse tüm toplu ulaşım ağlarını Erzurum Şehir Hastanesi’nden geçecek şekilde yeniden dizayn ettiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre; şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinin sevk ve transfer merkezi ise, Erzurum Şehir Hastanesi’nin bulunduğu bölge olacak. Şehir içerisinde yolcu taşımacılığı yapan tüm ulaşım hatlarının Erzurum Şehir Hastanesi’nin önünden geçeceği ve aktarmaların da yine bu bölgeden yapılacağı kaydedildi.
SAĞLIK ESKİ BAKANI AKDAĞ DEVREYE GİRDİ 
Erzurum Şehir Hastanesi’nin yapım sürecinde gösterdiği gayretle bilinen Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ’ın, tüm hastanelerin Çat yolu üzerindeki devasa kampüste toplanacak olması sebebiyle ulaşım planına öncelik verdiği bildirildi. Hastanenin hizmete girmesiyle birlikte Erzurum’daki toplu ulaşım planlamasını bizzat koordine eden Akdağ’ın, yeni bir planlama yapılması ve toplu ulaşım hatlarının mutlaka Erzurum Şehir Hastanesi’nden geçirilmesini istediği ifade edildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin de, şehir içi ulaşım planlamasını revize ederek vatandaşların hastaneye kolaylıkla ulaşabilecekleri yeni bir yol haritası hazırladığı öğrenildi. Büyükşehir’in ayrıca toplu ulaşım araçları için transfer merkezi olarak da, Erzurum Şehir Hastanesi güzergahını kullanacağı belirtildi.
YENİ PLANLAMAYI UKOME ONAYLADI 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde toplanan UKOME’nin söz konusu planlamayı onayladığı ve hayatiyete geçirdiği bildirildi. Ulaşım ağlarının tamamının Erzurum Şehir Hastanesi’nden geçeceğini öğrenen vatandaşlar, bu kararı memnuniyetle karşılarken, emeği geçen Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından buraya ulaşımın nasıl sağlanacağını doğrusu çok merak ediyorduk. Yeni yapılan ulaşım planlamasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.