YAŞAM Haber Girişi : 12 Nisan 2021 16:12

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ GÜRSEL BEDİR'DEN UYARI!

SAĞLIK İL  MÜDÜRÜ GÜRSEL BEDİR'DEN UYARI!
Ramazan ayında aşı olmakta tereddüt yaşayan vatandaşlar için İl Sağlık Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı. Erzurum’da Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi ve tüm ilçe hastanelerinde iftardan sonra da aşı yapılabilecek.
Türkiye’de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları ara vermeden devam ediliyor. Çin’den alınan Sinovac aşısı ile başlayan aşılama, Nisan ayı itibariyle Almanya’dan getirtilen Biontech aşısıyla birlikte de vatandaşlara seçenek olarak sunulmaya başlandı.
Türkiye’de 1’inci doz aşı uygulanan kişi sayısı 10 milyon 906 bin 290 kişiye ulaşırken 2’nci doz uygulanan kişi sayısı ise 7 milyon 587 bin 65 oldu. Erzurum’da bugüne dek 86 bin kişiye 1’inci doz aşı uygulanırken, 2’nci doz uygulanan kişi sayısı ise 60 bin 200 rakamına ulaştı.
Randevularını Ramazan ayında alan vatandaşlar ise Erzurum’da gece saat 24.00’a kadar aşılarını yaptırabilecek.
Gece yarısına dek devam edecek
Aşı çalışmaları Ramazan öncesi tartışma konusu olmuştu. Kimi vatandaşlar aşının orucu bozabileceğinden endişe ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘aşı orucu bozmaz’ fetvası yayınlanmıştı. Erzurum’da ise Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşların, iftar sonrası da aşı olabileceği bildirildi. Sağlık İl Müdürlüğü Ramazan öncesi hazırlıklarını tamamladı. Şehir merkezinde Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nin yanı sıra tüm ilçe hastanelerinde gece saat 24.00’a kadar aşı yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı aşı uygulanacak grup sıralamasına göre sırası gelen vatandaşlar, e-nabız ya da 182 hattından randevularını oluşturarak aşı vurulabilecek.
Aşı için bekliyoruz
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, sosyal medya hesabından aşı çağrısında bulundu.
Bedir, “ Aşılarımız hakikaten beklenen etkiyi fazlasıyla sağlıyor. Şuan elimizde gerçekten güçlü bir silahımız var, vakit kaybetmeden sırası gelen her vatandaşımız aşılarını mutlaka yaptırmalılar. Biontech aşısı için Mareşal Çakmak Devlet Hastanemiz, Sinovak aşısı için Aile Hekimliklerimiz ve tüm hastanelerimiz sizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.