SİYASET Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 11:13

MİLLET GEÇİM, İKTİDAR FESTİVAL DERDİNDE

MİLLET GEÇİM, İKTİDAR FESTİVAL DERDİNDE
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Milletin paralarının festivaller ile çarçur edildiğini ifade ederek  Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi.

Sadık Çat: Millet geçim iktidar festival derdinde
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Milletin paralarının festivaller ile çarçur edildiğini ifade ederek  Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. 
Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen ve bu yıl 2. yapılacak olan kültür yolu festivaline muhalefet kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürükte Kurulu (MKYK) üyesi Sadık Çat'ta,  festivali sert bir dille eleştirerek hükümete veryansın etti. 

MİLLET GEÇİM, İKTİDAR FESTİVAL DERDİNDE

Sadık Çat yaptığı açıklamada, " Hazine ve maliye bakanlığı bir tasarruf  genelgesi yayınladı. Ülkemizde çok ciddi bir ekonomik kriz yaşanmakta. enflasyon almış başını gidiyor. Kamu kurumlarında bir takım kısıtlamalar yapıldı. Belediyelerin hizmetleri ve yatırımları durduruldu. Neymiş efendim tasarruf yapılacakmış. Bu tasarruf sadece muhalefet belediyelerine mi geçerli? iyi güzelde Tasarruf genelgesi yayınlatan AK Parti iktidarı neden hala şatafat  peşinde. Bugün memur, işçi, çifkti özelliklede emeklilerimiz yüksek enflasyon altında adeta eziliyor.  Kasada para yok deniyor ama gelin görünki, şatafata ve saçma sapan fetivallere milyonlarca lira harcanıyor.  Vergi ve faize boğup kamuya öğretmen alımı durdurup, emekliye, işçiye ve  memura zam vermeyip kültür festivali adı altında kültürümüzle alakalı olmayan tamamıyla batılılaşmaya yönelik şarkıcılara ciddi para akışı ve tasarrufsuzluk örneği gösteren bu iktidar,  yıllardır olduğu gibi milletin parasını çarçur etmeye devam ediyor,  Devletimizin ve milletimizin bu kadar borç batağında olduğu bir dönemde yapılan bu etkinlikleri kınıyor ve şiddetle karşı çıkıyoruz. 
İktidar mensupları şatafatın  içerisinde milletin paralarıyla nasıl israf edildiğini gözler önüne sermişlerdir.  buradan kendilerine sesleniyorum artık yeter. Bu dünyanın öteki dünyası da var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına, Ülkemiz uğruna canını feda etmiş şehitlerin hakkına artık girmeyin devam edeceğiniz bu şatafat içerisindeki hayatınız yapılacak olan ilk seçimlerde milletimiz sizlere kırmızı kartı verip cezalandıracaktır.  Allah nasip ederse milli görüş teşkilatları devletimizin başına geçtiğinde adil düzenin nasıl yapılacağını herkes görecektir. 
 

TÜİK MARKET AÇSIN BİZDE ORDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM 
TÜİK'in açıkladığı başta enflasyon olmak üzere diğer istatistik sonuçlara inanmadıklarının da altını çizen Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi  Sadık Çat, " TÜİK bağımsızlığını tamamen kaybetmiş ve iktidarın isteğine göre hareket etmektedir. Açıklanan rakamlar ile piyasadaki rakamlar arasında dağlar kadar fark olmasına rağmen TÜİK kendi bildiğini okumaktadır. Buradan TÜİK yektililerine çağrıda bulunuyorum,  market açın bizlerde halk olarak gelip  TÜİK'in marketlerinden alışverişlerimizi yapalım."dedi.