GÜNDEM Haber Girişi : 29 Kasım 2021 23:30

İMAM HATİPLİLER ÖZ'ÜR BEKLİYOR

İMAM HATİPLİLER ÖZ'ÜR BEKLİYOR
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün imam hatipliler ile ilgili yaptığı konuşmaya tepkiler devam ediyor.
İmam Hatipliler ÖZ'ür bekliyor! 
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün imam hatipliler ile ilgili yaptığı konuşmaya tepkiler devam ediyor. 
Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed İkbal Çiçek, Yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'den imam hatipliler ve imam hatip okulları ile ilgili sözlerinden özütü özür dilemesini istedi. 
işte o basın açıklaması: 
AK PARTİ Erzurum Aziziye İlçe Başkanlığında düzenlenen bir toplantıda İl Başkanımız sayın Mehmet Emin Öz Bey'in basına yansıyan konuşmasının içeriği; Mensubu bulunduğumuz İmam Hatip camiası ve yıllarca bu dava için bedel ödeyen Milli Görüş   Camiamızla ilgili olunca birinci derece muhatabı olduğumuzu düşünerek bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur. 
Öncelikle şunu belirtelim Biz İmam Hatipliyiz İmam hatipçi değiliz. Ancak İmam Hatiplerde aldığımız ruh ile Ülkemizin son 70 yılına müspet manada damgasını vuran, vatanı ve milleti için çalışan, milletimizin takdir ve iltifatlarına mahzar olmuş bir camiayız. Gücünü İslam7a hizmetten alan asımın neslidir. Şarkı ve Garbı bilen bir ilim ve bilgi ile mücahhez, İslami şuur ve peygamber sevgisi ile yoğrulmuş yeni nesillerdir. Ülkemizin çimentosudur. Batıl ideolojiler ve hurafelere karşı milletimizin sağlam kalesidir. İstismarcılar ve FETÖ'nün giremediği, vaktiyle bu kesimin hedefinde olan kurumlardır. 
Bugün Ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak başımızda tutan gayret, fedakarlık ve vefanın adıdır, İmam Hatipli olmak. Şunun altını çizmemiz gerekirse siz burada Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın temsilen o makamda oturmaktasınız eğer ayrımcı bir politika olsaydı sizin de belirttiğiniz gibi İmam Hatipli olmadığınız için sizlere o ulvi görev verilmezdi. şimdiye kadar İmam Hatipler mağduriyet  dışında bir ayrımcılık görmemiştir. mensubu bulunmakta her daim iftihar ettiğimiz bu davanın bir neferi olmakta bizler için onurdur. Konu net olarak şöyle anlaşılmalıdır ki, bu davanın en büyük savunucularından biride Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün gelinen noktada mazlumun yanında zalimin karşısında olmuş hakkaniyet esaslarını göz önüne alarak dava şuuruyla hareket etmiştir. Bizler hiçbir zaman İmam Hatip kimliğimizi gizleyip İmam Hatipli olmanın vermiş olduğu mesuliyeti her zaman büyük özveri ile taşımışızdır. 
İl Başkanımızın açıklamaları Camiamızı derinden üzmüştür. 
"İmam hatipliler olarak bizden KERBELA'nın öcünü mü alıyorsunuz" cümlenizi neye istinaden kullanıyorsunuz
Bizler öç olmak için değil vatanını, milletini kanının son damlasına kadar savunan bireyler olarak beğenmediğiniz okullarımızda yetiştirildiğimizi de bu cümlenize istinaden vurgulamak isteriz.
"Ben İmam Hatiplerin tarzını beğenmiyorum" diyorsun, hangi bilgi hangi yetki ve hangi kapasite ile bir bir sonuca varıyorsun?
Kimi beğenmiyorsun?
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan'ı mı
Yoksa yıllarca bu dava için BEDEL ödeyen konuşmanızda Yahudilikle örneklendirdiğiniz MİLLİ GÖRÜŞ Camiamızı mı
Netice itibariyle İl Başkanımız içinde öfke dolu sözleri ile yanlış yapmıştır. benzetmeleri çok yakışıksız ve rencide edicidir. Kuşatıcı olması gerekirken cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davasına ve misyonuna zarar vermiştir. Davası millet olan bu camiayı aşağılayarak tamamen farklı bir kulvara girmiştir. 
CAMİAMIZ SİZLERDEN GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPARAK SARFETTİĞİNİZ CÜMLELERİNİZDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEYİP GEREKENİ YAPMANIZI BEKLEMEKTEDİR..
KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA BİLDİRİLİR 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.