SİYASET Haber Girişi : 12 Temmuz 2024 11:41

HUKUK ARTIK ONDAN SORULACAK

HUKUK ARTIK ONDAN SORULACAK
Erzurumlu ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı, Yeniden Refah Partisi genel merkezi tarafından hukuk komisyonu başkanlığına getirildi. 

Yeniden Refah'ta hukuk ondan sorulacak. 
Erzurumlu ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı, Yeniden Refah Partisi genel merkezi tarafından hukuk komisyonu başkanlığına getirildi. 
2023 Genel seçimlerinde Erzurum'dan Milletvekili aday adayı olarak siyaset'e adım atan ünlü hukukçu ve siyasetçi Av. Ebubekir Elmalı,   kamuoyuna verdiği  mesajlar ve yaptığı açıklamalar ile vatandaşların beğenisini kazanmıştı. Erzurumun güncel problemlerini sık sık dile getiren ve özelliklede hayır işlerinde öncülük ederek gönüllerde taht kuran Elmalı,  Ulusal kanallarda yaptığı yorumlar  ilede dikkat çeken bir isim. 
Son yıllarda siyasi arenada boy gösteren ve  Erzurumda  beğenilen bir isim olan Av. Ebubekir Elmalı,  Yeniden Refah Partisi  Sosyal işler başkanı Selçuk Geyveli tarafından  hukuk komisyonu başkanlığına atandı.  
Yeniden Refah Partisinde kendisine görev verilmesinden ötürü kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Elmalı, " Rabbim Sayın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'a göreve layık gören değerli başkanımız sayın Selçuk Geyveli'ye ve necip milletimize mahçup etmesin" dedi.
Ebubekir Elmalı Kimdir?
1978 Erzurum doğumlu Ebubekir Elmalı serbest avukat, hukukçu, Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu. Ticaret Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Elmalı, DEMBİR -DER Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve DEMBİR Vakfında Mütevelli ‘dir.
Günümüzde İstanbul Levent’te bulunan kendisine ait hukuk bürosunda, Uluslararası Sözleşme Hukuku ve Deniz Ticaret Hukuku başta olmak üzere özel hukuk alanlarında uzman olarak avukatlık ve şirketlere hukuki danışmanlık hizmetini sürdürmektedir.
Avukat Elmalı’nın Ticaret hukuku ve sözleşme hukuku konularında bir çok bilimsel makalesi yayımlanmıştır.
Kadına karşı şiddetin önlenmesi, çocuklara karşı cinsel tacizin önlenmesi ve hayvan haklarının korunması gibi bir çok sosyal sorumluluk projelerine hukuki bilgi ve tecrübeleri ile destek olmaktadır. Bu konularda ki desteği ve bilimsel çalışmaları ile sivil toplum kuruluşları tarafından bir çok kez ödüle layık görülmüştür.