EĞITIM Haber Girişi : 24 Kasım 2020 13:58

HEM KOLTUĞU GİTTİ HEM DE GÖREVİ!

HEM KOLTUĞU GİTTİ HEM DE GÖREVİ!
Sendika başkanını koltuğuna oturtup makam odasında toplantı yaptıran Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer istifa ettirildi.
Koruyamadığı Makamdan Alındı
Sendika başkanını koltuğuna oturtup makam odasında toplantı yaptıran Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer istifa ettirildi. Ülkede gündem olan olay, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkmıştı. 
Erzurum’un Hınıs ilçesinde ilçe milli eğitim müdürünün makam odasında bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantı yapan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf, tartışmalara neden oldu.
Ne için yapıldığı anlaşılamayan toplantı sırasında, sendika başkanı ilçe milli eğitim müdürünün makam koltuğunda oturup ilçe müdürlerini hizaya çekmişti. Ortaya çıkan skandal fotoğraf,  sendika başkanlarının milli eğitimde söz sahibi olduğu ve makam koltuklarını bile ele geçirdiği yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.
Bu görüntülerin ardından Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, konuya dair soruşturma açtı. Makam koltuğunu sendika başkanına sunan Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer, istifa ettirildi.
Not almak için oturdum
Bir süredir Erzurum’un İlçe Milli Eğitim Müdürleri bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin tespiti için toplantılar yaptıklarını belirten Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek kesinlikle makam gaspı diye bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.  Karataş, “ Yaşananlardan üzgünüm, bizler eğitim camiasının sorunlarını çözmek için sahada görev yapıyoruz. İlçe müdürleri ile de toplantılar yaparak sorunların çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunuyoruz. Söz konusu olayda okulun toplantı salonu olmadığı için ilk resimde göründüğü gibi müdür beyin makam odasında toplandık. Not almakta güçlük çektiğim için sayın müdür masasını kullanabileceğimi söyledi. Bende makama oturarak notlarımı aldım. Durum bundan ibaret” diye konuştu.
Kaynak pusula gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.