GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2024 11:00

FEVZİ ÇAKMAK: ERZURUM ÜVEY EVLATMI?

FEVZİ ÇAKMAK: ERZURUM ÜVEY EVLATMI?
Ulaşım noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı Erzurum'da iktidar mensuplarının duyarsızlığı büyük tepkilere neden oluyor. 

Fevzi Çakmak'tan ulaşım tepkisi. 
Ulaşım noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı Erzurum'da iktidar mensuplarının duyarsızlığı büyük tepkilere neden oluyor. 
Yıllardır havayolu taşımacılığında bir türlü yüzü gülmeyen Erzurum, makus talihini bir türlü yenemezken,  siyasilerinde vurdum duymazlığı halkı adeta çileden çıkardı. Özellikle hafta sonu yaşanan 5 saatlik rötar yolcuları isyan ettirdi.  Erzurum'da  akşam 19, 20 ve 21.30'da planlanan Ankara, İstanbul seferlerinin 4 ve 5 saat gecikmeli olarak yapılması yolcularla görevlileri karşı karşıya getirdi. Duruma tepki gösteren yolcularla görevliler arasında yaşanan gerginlik üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Seferler 00.30'dan sonra gecikmeli olarak yapıldı. 
FEVZİ ÇAKMAK "ERZURUM ÜVEY EVLAT MI?" 
Yeniden Refah Partisi Palandöken belediye meclis üyesi Fevzi Çakmak, yaşanan hava ulaşımındaki sıkıntılara  sert tepki gösterdi. Erzurum'un 2002 yılından beri İktidar olan AK Parti'ye büyük destek verdiğini hatırlatan Çakmak, İktidarın Erzurum'un sorunlarına adeta göz yumduğunu ifade etti. Fevzi çakmak, "Uçakla seyahat konusunda Erzurum'u devre dışı bırakmaya kimsenin gücü yetmez. Halkın sabrını taşırmayın lütfen. Ayırımcılık yapmayın. Hem sefer sayısı yetersiz hem de Bilet ücretleri diğer illere göre çok farklı. Erzurum'a üvey evlat muamelesi yapılıyor.  Erzurum 2025 turizm başkenti olmuş. Eğer turizm başkenti böyle ise varın gerisini siz düşünün. İktidar partisinin Erzurum Milletvekillerine defalarca konu iletildi. Basında yazıldı çizildi. vatandaşlar yaşanan problemleri sosyal medyadan sık sık paylaştı. Ancak görünen o ki Erzurum iktidar partisinin umurunda bile değil.  uçak sayısının yetersizliği ve buna paralel olarak bilet fiyatlarında çok yüksek olmasından dolayı vatandaşlarımız Erzincan veya Trabzon'a gidip oradan uçağa binmek zorunda kalıyorlar.  Erzurum sahipsiz değildir.  THY yönetimi'nin Erzurum'a bakış açısını mutlaka değiştirmesi gerekir. " diyerek tepkisini dile getirdi.