YAŞAM Haber Girişi : 30 Eylül 2021 22:27

CAMİYE İMAM YERİNE MÜFTÜYE ÇAYCI OLDU!

CAMİYE İMAM YERİNE MÜFTÜYE ÇAYCI OLDU!
Erzurum'da imam skandalı. Kadrosu köy camiinde olan imam köye gitmemek için ilçe müftülüğünde çaycılık yapıyor.
Camiye imam yerine müftüye çaycı oldu!
Erzurum'da imam skandalı. Kadrosu köy camiinde olan imam köye gitmemek için ilçe müftülüğünde çaycılık yapıyor. 
Erzurum'un Köprüköy ilçesine bağlı Duatepe mahallesinde çok ilginç bir durum yaşanıyor. İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Duatepe Mahallesi’nde 6 ayı aşkın bir zamandır imam olmamasından dolayı ezan okunmazken, mahalleye atanan imamın köye gelmek istememesi nedeniyle camide toplu namaz kılmaya hasret kaldılar. 
Duatepe Mahalle Muhtarı Yahya Yılmaz, 37 haneli köylerinde yaklaşık 400 kişilik bir nüfusun olduğunu ancak köylerinde cami olmasına rağmen imamı bir türlü getiremediklerini belirtti. Köylerine yakın iki mezranın bulunduğunu ve ikisinde de cami olduğunu sözlerine ekleyen muhtar Yılmaz, "İki mezramızda cami var ama imam yok. Köyümüzde de altı ay önce imamın tayini çıktı ve yerine başka bir imam atandı. Ancak ilçeye gelen imam köyümüze bir türlü gelmedi. İşin garip tarafı kadrosu bizim köyümüzün camisinde olan imam, ilçe müftülüğünde müftüye çaycılık yapıyor. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyiz. Yaşanan bu durumu ilçe müftüsüne söylememize rağmen müftü bey bizi oylalayıp duruyor. Ezan sesine hasret kaldık. İmam köye gelmemek için müftülükte paspas bile çekiyor. Köyde yaşayan insanlarımız ve hele de camimiz olmasına rağmen ibadetlerini yapamıyorlar. Kaymakamımıza durumu ilettik, ancak kaymakam beyin de tayini çıkınca bu soruna bir çözüm bulamadık. İmam efendinin keyfiyatını bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.