GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 22:49

BU SKANDALIN SORUMLUSU KİM!

BU SKANDALIN SORUMLUSU KİM!
Bugünlerde gündemde bir konu var. Erzurum için büyük önem arz edeceği konuşulan ve bu bağlamda çalışma yaptırılan 2. Organize Sanayi Bölgesi, kelimenin tam anlamı ile skandala dönüştü.
Bugünlerde gündemde bir konu var. Erzurum için büyük önem arz edeceği konuşulan ve bu bağlamda çalışma yaptırılan 2. Organize Sanayi Bölgesi, kelimenin tam anlamı ile skandala dönüştü. 
İlimiz açısından şehri yönetenlerin söylemleri ile tam bir istihdam alanı olarak gösterilen 2. OSB, İstihdam olanakları ile değil yıkımlar ve yıkılmalar ile gündemde. 
Çok büyük umutlar ile temelleri atılan ve kısa zaman sonrada faaliyete geçen 2. organize sanayi bölgesi tam bir handikap olmaya başladı. 
Evet, büyük umutlar ve yüzlerce gencin iş kapısı olarak gördüğü bu sanayi bölgesinde işgüzarlık mı diyelim, mütaahitin beceriksizliği mi diyelim veya uydur-kaydır malzemeden çalma mı diyelim, artık her ne ise!
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde zemini kayan fabrikaların güçlendirme çalışmaları da işe yaramadı. Devlet milyonlarca lira zarara uğratılırken, fabrikalar yüklenici firmanın zemini güçlendirmek adına yaptığı sıvı enjeksiyonu nedeniyle tek tek yıkılıyor. 
Sanayi bölgesindeki yollarda bile yarıklar oluşurken, 2018 yılında 578 öğrencisi ile eğitim vermeye başlayan Özel Erzurum OSB Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yerle bir oldu.
Büyük umutlarla istihdama katkı sunmak için başlanan Erzurum 2. Sanayi Bölgesi, açılamadan skndalları ile gündeme geliyor.  Devlet destekli yapılan ve yatırımcıya adeta altın tepside sunulan tekstil fabrikaları, üretime geçtiğinin ilk yılında yıkıldı.
Temeli kayan, çatlaklar oluşan fabrikalar üretimlerine ara verdi, işçiler süresiz izne çıkarıldı. 
Yapılan incelemelerde yüklenici firmanın fabrika zemininde yanlış sistem uyguladığı ve zemin dolgusuna başvurduğu ortaya çıktı.
Duvarları çatlayan fabrikaları kurtarmak için fore kazık sistemi ile güçlendirme yapılmasına karar verildi. 
Aylardır güçlendirme yapan yüklenici firma Olgun Gür İnşaat’ın çalışmaları da işe yaramadı.
Milyonlarca lira harcanarak çakılan fore kazıklara rağmen zemindeki kayma durdurulamadı. 
Organize Sanayi Bölgesi’nin yolları çatladı, binalar çöktü.
İstihdama katkı sağlamak amacıyla milyonlarca lira harcanarak yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde, şiddetli deprem yaşamışçasına korkunç görüntüler ortaya çıktı.  
Yaşanan bu tablo karşısında bazı medya kuruluşları bu konuyu sık sık gündeme getirirken, nedense şehri yönetenler ve yüklenici firma olan Olgun Gür inşaat hiçbir açıklama veya bilgi verme gereği duymuyor. 
İşin bir başka ilginç yanı ise Meclisin tatile girmesinin ardından seçim bölgelerine dağılan Milletvekillerinin de bu konuyu gündemlerine almamaları... 
Başka bir tepki geçen durum ise, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün de bu konuya duyarsız kalması. 
Sadece toplantı yapmakla ve bir-iki milletvekili ile ilçe gezilerine çıkmakla gün geçiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün Erzurum adına utanç vesilesi  konuma gelen bu duruma seyirci gibi bakıp durması da, yine akıllara "Acaba müteahhit firma korunuyor mu?” sorusunu akıllara getiriyor. 
Yüklenici firma Olgun Gür'ün Vali Okay Memiş ile arasının çok iyi olması yani "samimi" olarak nitelendirilmesi ve Vali Bey’in de bu duruma ses çıkarmaması, dikkatleri çeken bir başka konu.
Yani bilmiyoruz ama eskiden böyle bir şey olsa yer yerinden oynardı.
Fakat 2. OSB’de yer resmen yerinden oynadı ama şehri yönetenlerden bir tek “çıt” sesi bile çıkmadı.
Halbuki bu tablo karşısında şu anda herkesin GÜR’lemesi gerekmez miydi? 
Neden acaba bu sessizlik!!!...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.