SİYASET Haber Girişi : 26 Ekim 2021 17:21

BU SESSİZLİK NEDEN VE NİÇİN?

BU SESSİZLİK NEDEN VE NİÇİN?
Bugünlerde iktidara karşı olan Muhalif medya kesiminde Erzurum ile ilgili bir haber yazılıp çiziliyor.
Bugünlerde iktidara karşı olan Muhalif medya kesiminde Erzurum ile ilgili bir haber yazılıp çiziliyor. Konu Aziziye Belediye Meclis üyesi Abdulkadir Bulut'un Kazım Karabekir Stadının karşısında bulunan ve Atatürk Üniversitesine ait olan sonrasında ise bir şekilde Milli Emlak'a geçen alanda Cafe'nin usulsüz bir şekilde İmar barışından faydalanılması. Aslında işin içinde çok farklı şeylerde yaşandı? Örnek Rektörün tehdit edilmesi ve buna paralel olarak açılan dava'nın savcılık tarafından takipsizlik karanının verilmesi! 
İşte konu hakkında İktidara muhalif olan BİRGÜN GAZETESİ, Ayrıca Ulusal internet haber siteleri  ile T24 haber sitesinde çıkan haber.  https://t24.com.tr/haber/akp-li-meclis-uyesine-rektoru-tehdit-suclamasi-sana-evlat-acisi-yasatirim-dedi-savcilik-takipsizlik-verdi,987779
Sadece buda değil yine ulusal medyada da bu haber bugünlerde sıkça yazılıp çiziliyor. Konunun en başına dönersek, Erzurum’da Kazım Karabekir Stadyumu’nun karşısında Atatürk Üniversitesi’ne tahsisli 2 milyon 896 bin metrekarelik arazi içerisinde kafe olarak işletilen bir dönüm büyüklüğündeki alanla ilgili anlaşmazlık yaşanınca, konu yargıya taşındı. 
Yargı süreci devam ederken Abdulkadir Bulut, Rektör Ömer Çomaklı’yı tehdit iddiasıyla da gündeme geldi. Söz konusu alan Ahmet Küçükler’in belediye başkanlığı döneminde 2005 yılı sonunda işgaliye ücreti karşılığında işletmeye açıldı. 
Meclis Üyesi Bulut, alanı kiralarken “kamelya park” adıyla ticari faaliyetine başladı. Rektör Ömer Çomaklı’nın üniversiteye 2016 yılında atanmasından bir yıl sonra yapılan incelemede ise, alanın üniversiteye tahsisli olduğu ve belediye tarafından usulsüz bir şekilde kiralandığı iddia edildi. 
Bunun üzerine belediyeye başvuran üniversite yönetimi, alanın kiralanmasının üniversitenin ilgili birimleri tarafından yapılması gerektiğini belirtti. 
Bu gelişmeler yaşanırken AK Partili Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Bulut, sosyal medya hesabından “Kalemini kırdırma, sana evlat acısı yaşatırım. Akıllı ol hoca” paylaşımı yaptı. 
Üniversite yönetimi, Bulut’un Rektör Ömer Çomaklı’yı hedef aldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık takipsizlik kararı verirken, Bulut paylaşımına ilişkin olarak, “Birisi bir paylaşım yapmıştı onu kopyalamıştım. Yanlışlıkla kendi hesabımdan paylaşmışım. Hocayla ilgisi yok” dedi.
Yıllık kiralama bedeli sudan ucuz! 
Söz konusu alan 2020’de yeniden kiralandı Bu sırada, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi arasında 2010 yılında gerçekleştirilen 10 yıllık kiralama protokolü 2020 yılında tekrarlandı ve protokole “Üniversite çit ve duvar alanı içinde kalan ticari işletmelerin Atatürk Üniversitesi tarafından, dışında kalan alanların ise milli emlak tarafından kiralanması” maddesi eklendi. Arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü kontrolüne geçerken Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, söz konusu maddeye dayanarak ticari faaliyet gösterilen alanı bilirkişi gözetiminde belirlenen kira oranı ile mevcut kiracıya yeniden kiraladı. Peki kiralama bedeli ne kadar? Sıkı durun! Yıllık sadece 5 bin 100 TL. 
Atatürk Üniversitesi, kafe olarak işletilen alanın tahliyesi için yargıya başvurdu. İddiaya göre yargı süreci devam ederken Meclis Üyesi Abdulkadir Bulut, sosyal medya hesabından Rektör Ömer Çomaklı’yı hedef aldı. Bulut, 10 Haziran 2021 tarihinde yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Ömrünün son günlerinde bana kalemini kırdırma, efendi efendi edebinle işinle ilgilen. Sana evlat acısı yaşatırım, uyarmadı deme. Akıllı ol hoca. Susuyorsam sebebi var.” Ve kısa bir zaman sonra ise Bulut, paylaşımını sildi. 
Yapı kayıt belgesi hukuka aykırı çıktı
Bu arada, Bulut’un 2018 yılının Haziran ayında imar barışı kapsamında e-devlet üzerinden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurarak aldığı yapı kayıt belgesinin ise hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 24 Aralık 2020 tarihinde Bulut’a yazılan yazıda şu ifadeler kullanıldı:
“İlimiz Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 23 ada 37 parselin Atatürk Üniversitesi’ne tahsisli olduğu, bu parsel üzerinde bulunan Kamelya Park isimli işletmenin sahibi Abdülkadir Bulut tarafından alınan yapı kayıt belgesinin hukuka aykırı olması nedeniyle, alınan yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi ve ilgili hakkında adli ve idari müeyyidelerin uygulanması istenilmiştir. Konuya ilişkin müdürlüğümüz imar denetçileri tarafından rapor düzenlenmiş olup anılan rapora istinaden Abdülkadir Bulut tarafından alınan yapı kayıt belgesi sistem üzerinden iptal edilerek, suç duyurusunda bulunulmuştur.” denildi. 
Evet Belliki Abdulkadir Bulut Bey sırtını sağlam bir yere dayamış!
Devletin resmi kurumu Abdulkadir Bulut'un aldığı yapı kayıt belgesinin hukuka aykırı olduğunu tespit ederek suç duyurusunda bulundu. 
suç duyurusunda bulunuldu bulunmasına ama asıl merak edilen şey, bunlar olup biterken, şehri yönetenlerin bu duruma neden ses çıkarmaması!!! 
Şimdi Burdan soralım? 
Sayın Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Abdulkadir Bulut Aziziye belediyesi meclis üyeniz değil mi! Neden ses çıkarmıyorsunuz. 
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Abdulkadir Bulut Büyükşehir Belediye Meclis üyeniz değil mi! neden ses çıkarmıyorsunuz? 
Sayın AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Abdulkadir Bulut sizin teşkilatınızdan biri olarak ve de Partininiz Meclis üyesi olarak yaptığı bu hukuka aykırı girişimi karşısında neden ses çıkarmıyorsunuz? 
Sayın PROF. DR. Recep Akdağ, Şehrin Abisi olarak yaşanan bu tabloya neden ses çıkarmıyorsunuz? 
Sayın Milletvekili Selami Altınok, Sayın Zehra Taşkesenlioğlu ban, Sayın İbrahim Aydemir, ve Cumhur İttifakının ortağı olan MHP'nin Genel Başkan yardımcılığının yanı sıra Erzurum milletvekilliği yapan Kamil Aydın sizin neden sesiniz çıkmıyor? 
Muhalefetin kralını yaptığı iddia eden ancak sadece göstermelik olarak ortalarda dolaşan İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli sizin niye sesiniz çıkmıyor? 
Muhalefet Partilerinin İl Başkanları, Hani nerdesiniz? 
Sayın Vahit Bingöl, Sayın Melih Kırkpınar, Sayın Suat Dülger, Sayın Mustafa Zinnur Kara, Sayın Serhatcan Eş, Ortada bir hukuka aykırı durum varken ve de birisi boş meydanda cirit atarken sizler ne iş yaparsınız? 
Erzurum'un hakkını koruduğunu iddia edenler! Nerdesiniz? 
Haaa şunu da belirtmekte yarar var, iktidara muhalif medyanın yaptığı bu haberler AK Parti'ye zarar veriyor mu tabi ki veriyor. Yazımın üst kısmında da dediğim gibi "belli ki AK Partili Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Bulut sırtını sağlam bir yere dayamış!!!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum uzak sehir 26 Ekim 2021 00:00

    Hey yavrum heyy hadi bitane yürekli gazeteci daha ciksin yazsin sizi tebrik ederim ... Peki bütün bunlar olurken siz siyasiler nerdesiniz bu şehrin kaderi hep bolemi oalcak sayın belediye gariban biri olsa 6 metre kare yere 50 milyar kira istersiniz buyrun hadi çıkıp cevap verin..suç sizin değil sizleri buraya getirenlerin zengin yine zengin canim ciksin gariban kardeşlerim..elbet bunun öteki dünyadsida var