SAĞLıK Haber Girişi : 27 Mayıs 2020 21:54

BU NASIL YASAK MASKE YASAĞINA RİAYET EDİLMİYOR

BU NASIL YASAK MASKE YASAĞINA RİAYET EDİLMİYOR
Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu Erzurum'da bazı vatandaşların bu yasağa uymadığı görülürken, özellikle bayram sonrası cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kurallarıda hiçe sayılıyor.
BİRİLERİ NE KORONAYI NEDE UYARILARI DİKKATE ALIYOR.
Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz hafta yapılan pandemi kurulu toplantısında corona virüsüyle mücadelede yeni bir döneme girildiğini belirterek, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu söyledi. Vali Memiş, "Günümüze geldiğimizde vaka sayıları 50-60 bandındayız. Her an için vaka artışı da gözükmekte. Sayıların az olması bizi rehavete düşürmemeli" dedi.Vali Okay Memiş'in bu açıklamalarına ve maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanmasına rağmen, Erzurum'da bazı duyarsız vatandaşlar yapılan uyarı ve ikazlara rağmen maskesiz dolaşmaya devam ederken, sosyal mesafe kurallarınında uygulanmaması dikkat çekti. 
Ramazan bayramının bitmesi ve sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ile birlikte bugün Erzurum cadde ve sokakları yine bildik görüntülere sahne oldu.
Gerek emniyet mensuplarının ve gerekse devriye gezen zabıta ekiplerinin sık sık anonslar yapmasına rağmen maskesiz cadde ve sokaklarda dolaşan vatandaşların çokluğu gözlerden kaçmadı. Uyarı ve ikazları pekte kaale almayan ve maske yasağını hiçe sayan vatandaşlar bir tarafa, sosyal fesafe kurallarınında önemsenmemesi de tepkilere neden oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.