GÜNDEM Haber Girişi : 12 Nisan 2021 21:30

BARİ İBRAHİM ERKAL İSMİNE SAYGINIZ OLSUN!

BARİ İBRAHİM ERKAL İSMİNE SAYGINIZ OLSUN!
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İbrahim Erkal kültür ve sanat merkezinde Erzurum ve şivesi ile adeta alay ediliyor. Merkez'de işi bilmeyen sorumlular yüzünden yapılan program ve skeçler tepki topluyor.
Kültür merkezi kime ve neye hizmet ediyor!
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İbrahim Erkal kültür ve sanat merkezinde Erzurum ve şivesi ile adeta alay ediliyor. Merkez'de işi bilmeyen sorumlular yüzünden yapılan program ve skeçler tepki topluyor. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezinde garip mi garip işler yapılıyor.
İlin kültür ve sanatının icra edilmesi için faaliyete geçirilen bu merkezde Erzurum'un gelenek ve göreneklerinden ziyade birilerinin keyfi olarak komedi skeçleri ve programlarına hizmet ediyor. 
KÜLTÜR MERKEZİ YAPILARININ AMACI NEDİR!
Kültür Merkezi yapılarının amacı, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, bu faaliyetlerin yapılmasında odak noktası olmak ve özel kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmek, eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş olan bu yapıların aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenmesi amaçlanır. 
BAŞKAN SEKMENİN HABERİ VARMI! 
Amaç ve Gayesi yukarına belirli olan İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezinde müdür olarak göreve getirilen Ergün Engin'in kültür ve sanat dallarından anlamaması bu paralel olarak göstermelik işler yaparak kendilerini bu merkezde oyuncu olarak kabullendirip sadece tribünlere oynayan kişilerin göstermelik şovları tepkilerinde artmasına neden oldu. Özellikle son günlerde sosyal medyada dolaşan bir komedi skeçi var ki Erzurum adına hiçte hoş karşılanmadı. Erzurum'un şivesinin kullanıldığı ve amacı gayesi belli olmayan bu skeçte Erzurum kültürü ve gelenekleri ayaklar altına alınıyor. sadece ve sadece 31 kişinin abone olduğu bir sosyal medya platformunda paylaşılan ve sözde komedi skeç ini izleyen Erzurumlular Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e çağrıda bulunarak varlığı  ile yokluğu belli olamayan ancak büyük paraların harcandığı kültür merkezinde neler olup bittiğini araştırmalarını istiyorlar. 
MALZEMELERİN DURUMU İÇLER ACISI!
Erzurum'un gururu Rahmetli İbrahim Erkal'ın adının verildiği Kültür ve Sanat merkezindeki kullanılan malzemelerinde depoda nasıl atıl duruma getirildiğini yine bir başka önemli konu. Binlerce lira verilerek alınan malzemelerin durumu da içler acısı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.