GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 22:44

ARTAN VAKALAR YENİ KARARLAR ALDIRDI?

ARTAN VAKALAR YENİ KARARLAR ALDIRDI?
Türkiye’de artan koronavirüs vakası dolayısıyla özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getiren iller arasına Erzurum da girdi. İl Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı yeni kararları duyurdu.
Erzurum’da 65 Yaş Üstüne Kısıtlama
Erzurum Vali Vekili Yıldız Büyüker başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getirdi.
Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının, kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alındı. Bu kapsamda Erzurum’da da güncel durum yeniden değerlendirilerek düğün salonları başta olmak üzere bazı alanlarda yeni önlemler alındı. O kararlar en çok 65 yaş üstü vatandaşları etkiledi.
Düğün ve taziye yasak!
Karara göre 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar kapalı/açık düğün salonları, sokak/köy düğünleri, kına, nişan ve benzeri etkinliklerde gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne, babaannesi hariç misafir olarak alınmayacak. Cenazede anne, baba, dede, anneanne, babaanne, amca, dayı, hala, teyze, kardeş hariç cenaze ve defin işlemlerine katılamayacaklar. Öte yandan 65 yaş ve üzeri olanlarla, kronik rahatsızlığı olan vatandaşların işe gidiş ve iş çıkışı saatlerinde gerekli olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmamalarına karar verildi.
3 saate düşürüldü
Kurul toplantısında düğünlerde alınacak tedbirler de masaya yatırıldı. Kapalı veya açık düğün salonlarında yapılan düğün, nişan, kına, sünnet düğünü gibi faaliyetlere katılacak misafirlerin düğün salonu işletmecileri tarafından, Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu ‘‘Hayat Eve Sığar’’ uygulaması üzerinden, HES kodu sorgulamasının yapılmasına ve yapılan sorgulamada “riskli kişi” olarak belirlenen kişilerin girişlerinin engellenmesine ve bu durumun kolluk kuvvetlerine bildirilmesi kararlaştırıldı. Bu etkinlikler, saat 19.30-22:00 saatleri arasında yapılıp ve 22:00’dan itibaren faaliyeti sonlandırılacak. Gündüz ise saat 13.30-16.00 saatleri arasında yapılacak. Kapalı/açık düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının İl genelinde yasaklandı. Tüm düğünlerde ve benzeri etkinliklerde kesinlikle halay ve benzeri oyunlara müsaade edilmeyecek. Düğün, kına, sünnet, nişan gibi toplu organizasyonların öncesi ve sonrası konvoylar yapılmayacak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.