DÜĞÜN PİYASASINDAN VİRÜS SİTEMİ!

İçişleri Bakanlığı’nın düğün, sünnet, kına ve nişan etkinliklerine kısıtlama getirmesi, Erzurum’daki düğün organizasyoncularını isyan ettirdi.

Düğün piyasasından virüs sitemi!
İçişleri Bakanlığı’nın düğün, sünnet, kına ve nişan etkinliklerine kısıtlama getirmesi, Erzurum’daki düğün organizasyoncularını isyan ettirdi. Erzurum’da düğün ve çeşitli organizasyon faaliyetlerinde bulunan New Night Organizasyon adlı işletmenin sahibi olan Nejla Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, salgının yayılmasından düğünlerin sorumlu tutulmasına tepki gösterdi. Paylaşımına “Herşeyi düğünlere bağlayan değerli devlet büyükleri” diye başlayan Çiftçi, “Pazarlarda iğne atsan yere düşmez. Kontrol yok, mesafe yok, maske yok... Örnek veriyorum pazarcının domates 1 liraya düştü demesiyle millet üst üste... Nerde kaldı corona, pazarda yok mu?” diye sordu.
CORONA SADECE DÜĞÜNLERDE Mİ?
Konserlerin, metronun, toplu taşımların, uçakların, tatil yerlerinin tıka basa dolu olduğunu dile getirden Çiftçi, “Mesafe yok, corona nerede buralarda yok mu? Saydığım yerlerde corona vakası yok da, sadece düğünlerden mi bulaşıyor?
Neden kalabalık deyince akla ilk düğünler geliyor? Bi kaç tedbirsizin yüzünden neden bu kadar insan cezalandırıp ekmeğiyle oynanıyor? Ceza diyorum, çünkü ödül değil bu, iyilik değil, kötülüktür bu!” ifadelerini kullandı.
Mücadele verilecekse herkesin hep birlikte vermesi gerektiğini anlatan Organizatör Nejla Çiftçi, “Bu işler sadece düğünleri kapatmayla olmaz. 65 yaş üstünü kısıtlamayla olmaz. Çünkü akşama kadar dışarıda çalışan evladıyla aynı sofrada oturup aynı havayı soluyorlar. Her gün öleceksek bir sefer ölelim, kapatın her yeri 15-20 gün! Hatta bir ay her gün ölüp dirilmeyelim!” diye konuştu. 
BU SEKTÖRDEN BİNLERCE İNSAN EKMEK YİYOR
Bu sektörden ekmek yiyen insanların da düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Düğün demek gelinlikçilerin, beyaz eşyacıların, mobilyacıların, kuaförlerin, emlakçıların, ayakkabıcıların, tekstilcilerin, kuyumcuların, dekarasyoncuların, çiçekçilerin, fotoğrafçıların, sanatçıların, müzisyenlerin, garsonların, aşçıların, organizasyoncuların eve ekmek götürmesi demek. Birdaha gözden geçirin, bir daha düşünün, öyle karar verin! Oturduğu yerden kalem oynatıp, maaş alanlar bilemez düşülen zor durumu” şeklinde konuştu

28.08.2020 13:50:00